Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2015 10:03 - Сулфатните продукти - що е то и защо да ги купуваме.
Автор: internetreklama Категория: Други   
Прочетен: 1281 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Сулфатните продукти - що е то и защо да ги купуваме.  

Все по- често срещаме реклами на козметика със странни съединения – без сулфаки, парабени или съкращения като SLS, SLES. Но какво всъщност значат те и защо е важно да ги няма.

Може би сте се чудили, защо след като са ви измили във фризьорския салон, косата ви изглежда здрава, лъскава, а вкъщи не можете да постигнете този ефект. Нека да разбулим тайната. Професионалните шампоани са безсулфатни шампоани / в повечето случаи/. Сулфати се наричат солите и естерите на сярната киселина. Сулфатите са пенещите вещества в миещите продукти – те образуват обилната пяна, която повечето хора харесват. 

Иронията е, че колкото повече пяна прави един продукт, толкова по-агресивен е към кожата и косата. При хора с по-чувствителен скалп предизвикват сърбеж и лющене/ пърхот/, а при хората с мазен скалп, предизвикват отделяне на още себум. 

Сулфатите са предназначени за дълбоко почистване на мазнини, именно затова те отмиват естествения филм от кожата и косата и увреждат скалпа. Колкото по-често ползвате такъв продукт, толкова по-суха и изтощена става косата, започва да цъфти и да се къса.. Тук хората с мазна коса ще си кажат – „Супер, ето го решението на моя проблем! - и ще сгрешат. Сулфатите премиват косата и отнемат излишния себум, но мазната кожа се опитва да възстанови естествения си баланс и отделя още мазнина. Миейки се със сулфатен шампоан, мазната коса става все по -мазна и като бонус, краищата стават сухи и безжизнени. Естествения баланс се измества все повече и ни се налага да мием косата всеки ден, а тя става все по-зле. Решението е да потърсим безсулфатен шампоан. 

Продуктите без сулфати в началото са малко странни. Тъй като не образуват богатата пяна, с която сме свикнали ни се струва, че косата ни не е добре измита. Не се притеснявайте, бъдете упорити и косата ви ще ви бъде благодарна. Обикновено, след като изразходите една опаковка ще забележите разликата. Косата ви ще е по-здрава, лъскава, косопада спира и косъма става по-плътен.

Козметичните продукти без сулфати обикновено са по-скъпи, но пък вече са все по-лесно достъпни. Продуктите за баня и други козметични продукти, които са зелени – т.е. продукти, които не съдържат никакви изкуствени химикали, които може да са вредни за околната среда- са много популярни. Има голямо търсене и на шампоани, балсами и пасти за зъби без сулфати както от здравословни съображения, така и от съображения за околната среда. 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: internetreklama
Категория: Туризъм
Прочетен: 18380
Постинги: 16
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930